وزیر کار در دیدار کارگران با رهبر انقلاب تاکید کرد لزوم مشارکت کارگران در تصمیمگیریهای دولت و بخش خصوصی
به گزارش ایسنا، هزاران نفر از کارگران سراسر کشور امروز و در دومین ماه از سالی که از سوی مقام معظم رهبری با نام «سرمایهگذاری برای تولید» نام گرفته با ایشان در حسینیه امام خمینی(ره) دیدار کردند. در...
به گزارش ایسنا، هزاران نفر از کارگران سراسر کشور امروز و در دومین ماه از سالی که از سوی مقام معظم رهبری با نام «سرمایهگذاری برای تولید» نام گرفته با ایشان در حسینیه امام خمینی(ره) دیدار کردند.
در این دیدار رهبر معظم انقلاب به چند نکته کلیدی و اساسی در حوزه روابط کار و صیانت از کارگران و نیروهای کار اشاره کردند و گفتند کارگر به جسم سرمایه روح میدهد و ما امسال را سال سرمایهگذاری برای تولید مهمترین سرمایه کارگر است. لذا باید سرمایهگذاری کنند اما توجه داشته باشند که این سرمایهگذاری، سرمایهگذاری مالی بدون اراده و توانایی و خواست کارگر به جایی نخواهد رسید. نقش کار این است و یکی از ستونهای اصلی دوام و قوام جامعه کارگران هستند.
ایشان خطاب به وزیر کار و گزارشی که از سوی وی ارائه شد، گفتند: مطالبی که آقای وزیر در خصوص خلأهایی که هست و نیازهایی که وجود دارد گفتند، همگی مطالب درستی است اما نکتهای که به آن توجه می دهم این است که خود ایشان، وزارتخانه و بعضی بخشهای دیگر دولت بدانند که مخاطب این حرفها خودشان هستند.
مساله ایمنی کارگران از دیگر نکاتی بود که رهبر معظم انقلاب در فرمایشات امروز خود بر آن تاکید کرد و فرمودند: باید از لحاظ تامین اجتماعی و رعایت مسایل فنی مراقبت شود و ایمنی کارگران در محیط کار تامین شود.
در این دیدار احمد میدری ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ارائه گزارشی اظهار کرد: بدون تردید من مسئول باید پاسخگوی این وضعیت باشم که چرا علیرغم میل باطنی در تامین حقوق تولیدکنندگان کوچک و کارگران صعتی موفق نبودهایم؟چگونه می توانیم از حقوق آنها دفاع کنیم و بخش مالی و تجاری را در خدمت بخش صنعتی قرار بدهیم؟چه باید کرد که از عملکرد خود خشنود و دستاوردهای بیشتری داشته باشیم.
سه جانبه گرایی کلید حل مساله است و کارگران باید در تصمیمگیری ها حضور داشته باشند
وی ادامه داد: حضرتعالی در خصوص عدم پیشبرد برخی برنامهها مثل بهبود محیط کسب و کار گلایه فرمودید و عدم تحقق این دستاوردها دلایل متعدد دارد. همانطور که فرمودهاید ایده خوب به تنهایی کافی نیست و در کنار ایده خوب پیگیری باید وجود داشته باشد. جهد و مجاهدت میخواهد. ضعف ما در اجرای برنامههای مصوب دلایل مختلفی دارد. علاوه بر مشکلات محیطی عدم پایبندی به برنامههای مصوب، تعامل قوه مجریه و مقننه و تعامل قوه مجریه با جامعه از دلایل ضعف نظام اجرایی است. تعهد این دولت به برنامه هفتم یکی از موانع اصلی را در ایران برداشته است. دکتر پزشکیان اجرای برنامه هفتم را سرمشق همه دستگاههای اجرایی قرار داده و امید است این برنامه بیش از هر برنامه دیگر محقق شود.
میدری ادامه داد: موضوع دیگر تعامل نظام اداری با جامعه از جمله کارگران است و ما برای تحول در نظام اداری و غلبه بر کندی آن به مشارکت مردم و یک نیروی اجتماعی وفادار به نظام نیاز داریم. نهاد گفت وگوی بخش خصوصی و دولت که بیش از یک دهه از عمر آن می گذرد و در اتاقهای بازرگانی مستقر است لازم اما ناکافی است. سه جانبه گرایی کلید حل مساله است و باید کارگران نیز در تصمیم گیری ها همراه دولت و بخش خصوصی حضور داشته باشند.
وزیر کار با بیان اینکه توجه به ظرفیت اجتماعی کارگران نظام اجرایی را توانمند خواهد ساخت، اظهار کرد: کارگران تنها سرمایههایی نیستند که باید از آنها صیانت کرد.کارگران تنها رکن تولید نیستند که باید حقوقشان را تامین کرد.کارگران نیروی پیش برنده سیاستها هستند و اگر میخواهیم که در بهبود محیط کسب و کار،افزایش بهرهوری کار و مبارزه با فساد عصر جدیدی را آغاز کنیم باید کارگران را همراه خود سازیم و در تدوین سیاستها شریک کنیم.
افزایش ۴۵ درصدی دستمزد در راستای حفظ قدرت خرید کارگران بود
وی با اشاره به وجود ۱۴ میلیون کارگر ایرانی و نیروی عظیم اجتماعی در کشور اظهار کرد: اگر کارگران پشتوانه سیاستهای ما باشند، بر موانع اداری و لختیها غلبه میکنیم.با این رویکرد در جهت بهبود وضعیت کار و کارگران، دولت جهاردهم چندبرنامه تحولی را در دستور کار قرار داده است که بدون تردید تاثیر مستقیم بر معیشت آنها خواهد گذاشت و با مجاهدتی که از ایشان می شناسیم امید وافر داریم که محقق خواهد شد.ایشان به حفظ قدرت خرید کارگران تاکید دارند از این رو با افزایش ۴۵ درصدی مزد کارگران موافقت کردند و توزیع کالابرگ نیز که با موافقت حضرتعالی اجرا شد در همین راستا صورت گرفت.
به گزارش ایسنا، در این دیدار محمد چکشیان – معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی – نیز با اشاره به حضور کارگران کشور در حسینیه امام خمینی(ره) اظهار کرد: در این دیدار کارگران و گروههای مختلف صنعتی،کشاورزی و خدماتی به نمایندگی از جامعه کار و تولید از ۳۵۰ شهرستان کشور در حسینیه حضرت امام خمینی (ره) حضور یافتند تا با حضرت آقا دیدار و تجدید بیعت کنند و انتخاب آنها از سراسر کشور بوده است.سال گذشته مقام معظم رهبری بر رفع دغدغههای جامعه کارگری تاکید کردند و دغدغه هایی همچون مهارت آموزی، امنیت شغلی،ایمنی کار،فرهنگ کار و وجودان کاری،مسئولیت پذیری و اتقان کاری را مطرح کردند که در دستور کار وزارتخانه قرار گرفت.نشستها و کارگروههای تخصصی نیز برای این موضوع شکل گرفت و کارهای مطالعاتی انجام شد.
وی ادامه داد: در این راستا طرحهایی در حوزه ایمنی کار، امنیت شغلی و به ویژه مهارت آموزی تدوین شد که از جمله آنها طرح «وفاق برای سرمایهگذاری برای ایران ماهر» مطرح شده است تا مهارتآموزی را به اشکال مختلف از دوره دانش آموزی تا دانشجویی و از طریق آموزشگاههای فنی و حرفهای و مراکز جوار و بین کارگاهی و همچنین طرحهایی برای تربیت نیروهای وظیفه با همکاری ستاد نیروهای مسلح را دنبال کردهایم.
معاون وزیر کار یکی از مولفههای فرهنگ کار را مهارت آموزی ذکر کرد که با امنیت شغلی رابطه مستقیمی دارد و افزود:مباحث قانونی دیگر از جمله حمایت از کارگران و حفظ امنیت شغلی نیروی کار از سوی معاونت روابط کار با جدیت در حال پیگیری است.
انتهای پیام
بدون نظر! اولین نفر باشید