تائید ۳۶ طرح سرمایهگذاری فناوری به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، در نخستین نشست از مجموعه نشستهای «فرصتنگار» با عنوان «بررسی مسائل مالیاتی شرکتهای دانشبنیان در تعامل با سازمان امور مالیاتی»، که با حضور بیش از ۶۰۰ شرکتکننده حضوری و برخط و همچنین جمعی از مسئولان سازمان امور مالیاتی کشور و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد، ظرفیتهای قانونی موجود برای حمایت از تحقیق و توسعه در کشور مورد بررسی قرار گرفت و بر ضرورت اجرای هدفمند برنامه اعتبار مالیاتی بهعنوان ابزاری راهبردی در حمایت از شرکتهای فناور تأکید شد.
تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، با اشاره به بند (ب) ماده (۱۱) قانون جهش تولید دانشبنیان اظهار داشت: مطابق این قانون، هزینههای انجامشده در فعالیتهای تحقیق و توسعه بهعنوان اعتبار مالیاتی قابل انتقال به سالهای آتی برای شرکتها و مؤسسات متقاضی در نظر گرفته میشود و این اعتبار از مالیات قطعیشده کسر خواهد شد.
به گفته وی، از آغاز اجرای این برنامه تاکنون، بیش از ۳۷۰۰ پروژه تحقیق و توسعه با هزینهکردی بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان مورد تأیید قرار گرفتهاند که از این میان، ۳۳۰ شرکت غیر دانشبنیان نیز پروژههایی را از صنایع پتروشیمی، معدن، فولاد و دیگر حوزهها ارائه کردهاند. همچنین در سال ۱۴۰۲، مبلغ ۱,۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مالیاتی برای این پروژهها بر اساس پیشرفت آنها به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است.
امرایی خاطرنشان کرد: بسیاری از پروژههای تصویبشده بر حل مسائل اولویتدار و رفع نیازهای فناورانه کشور متمرکز بوده و نقش مهمی در توسعه فناوریهای گلوگاهی کشور ایفا میکنند.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان همچنین به بند (ت) ماده (۱۱) قانون جهش تولید دانشبنیان اشاره کرد و گفت: بر اساس این بند، سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان برای اجرای طرحهای فناورانه نیز مشمول اعتبار مالیاتی میشود. تاکنون ۳۶ طرح سرمایهگذاری با ارزش تقریبی ۲ هزار میلیارد تومان مورد تأیید قرار گرفته و موافقت اصولی دریافت کردهاند.
این مقام مسئول، در پایان با اشاره به همکاری نزدیک با سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: رئیس و معاونان سازمان امور مالیاتی با همراهی و مشارکتی در سطح بالا، نقش فعالی در اجرای این برنامه ایفا کردهاند همچنین با توافقات صورتگرفته، فرایند رسیدگی به اعتبار مالیاتی در سال جاری بهصورت سیستمی و بدون رسیدگی ممیزمحور انجام خواهد شد که گامی مهم در شفافسازی و تسهیل بهرهمندی شرکتها از این ابزار حمایتی بهشمار میآید.
در بخش دیگر این نشست، پرسش و پاسخ با حضور مهران علایی، مدیرکل دفتر امور تشخیص مالیاتی و جهانگیر رحیمی، مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی برگزار شد که طی آن، شرکتکنندگان حضوری و آنلاین به طرح سوالات خود پرداختند و پاسخهایی درباره فرآیند اجرایی اعتبار مالیاتی، چالشهای موجود و سازوکارهای همکاری با سازمان امور مالیاتی ارائه شد.
بدون نظر! اولین نفر باشید