۲۰میلیون کولر به موتور کم مصرف مجهز میشود؛ کاهش ۵هزار مگاواتی برق
به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق خیاطیان در نشست خبری امروز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی، به ارائه آمار و عملکرد این صندوق از سال ۱۳۹۲ تا کنون پرداخت و اعلام کرد: تا سال ۱۴۰۰، نزدیک به ۹۴ همت خدمات به شرکتهای دانشبنیان ارائه شده است که این موضوع نشاندهنده مدیریت منابع و اهرمیسازی مؤثر در صندوق است.
۳۶ همت خدمات در سال ۱۴۰۳ به دانش بنیان ها ارائه شد
خیاطیان با اشاره به عملکرد صندوق در سال ۱۴۰۳، خاطرنشان کرد: این صندوق موفق به ارائه ۳۶ همت خدمات به شرکتهای دانشبنیان شده است که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۸۵ درصد رشد داشته است. این ۳۶ همت شامل ۲۰ همت در حوزه تسهیلات، ۱۱.۲ همت در حوزه ضمانتنامه، ۴.۸ همت در حوزه سرمایهگذاری و نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان در حوزه توانمندسازی است.
۶۳ درصد خدمات صندوق به دانش بنیانهای مستقر در تهران ارائه شد
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تأکید بر رویکرد عادلانه توزیع منابع صندوق، به ضریب نفوذ خدمات صندوق نوآوری در کشور اشاره کرد و گفت: ۶۶.۲ درصد از شرکتهای دانشبنیان حداقل یک خدمت از صندوق دریافت کردهاند.همچنین با توجه به اینکه ۵۰ درصد از شرکتهای دانشبنیان در تهران مستقر هستند، ۶۳ درصد خدمات صندوق به این شرکتها اختصاص یافته است. استان کردستان، بالاترین ضریب نفوذ خدمات را با ۹۶ درصد و استان لرستان، پایینترین ضریب نفوذ خدمات با ۶۱ درصد را داشته است.
پرداخت هزار میلیارد تومان تسهیلات به ۲۷۰ شرکت نوپا
وی همچنین به سفرهای استانی تیم صندوق اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، هشت سفر استانی انجام شده که نزدیک به ۱۰۰۰ میلیارد تومان مصوب پرداخت به حدود ۲۷۰ شرکت کوچک و نوپا داشته است.
۱۲۰۰ شرکت نوپا از صندوق نوآوری خدمات دریافت کردند
خیاطیان اعلام کرد: در سال گذشته، ۷۶۲ شرکت برای اولین بار از خدمات صندوق بهرهمند شدهاند و نزدیک به ۱۲۰۰ شرکت نوپا توانستهاند خدمات دریافت کنند که این آمار نشاندهنده نیاز به برنامهریزی بیشتر برای حمایت از شرکتهای کوچک و نوپا است.
برنامه ریزی برای کاهش ناترازی برق
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به رویکرد اصلی صندوق، هدف آن را بسیج ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای حل مسائل کلان کشور، به ویژه ناترازی انرژی دانست. ناترازی برق یکی از مسائل جدی کشور است و دولت برنامهریزیهای مناسبی برای رفع این مشکل در حال انجام دارد. یکی از رویکردهای ما در این زمینه، حرکت به سمت تولید برق از منابع تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی است.
کاهش ۵۰۰۰ هزار مگاوات مصرف برق با تعویض موتورهای کولر
وی همچنین به ضرورت اصلاح الگوی مصرف برق اشاره کرد و افزود: نقش تکنولوژی در اصلاح مصرف بسیار تعیینکننده است. به عنوان مثال، استفاده از موتورهای کممصرف در کولرهای آبی میتواند به کاهش حدود ۵۰۰۰ مگاوات مصرف برق منجر شود. با تعویض ۲۰ میلیون کولر آبی با موتورهای بی ال دی سی، این کاهش قابل توجه تحقق خواهد یافت.
خیاطیان همچنین از تجهیز شرکتهای دانشبنیان به توانایی تولید موتورهای کممصرف خبر داد و گفت: در سال گذشته، ۱۷ طرح از ۹ شرکت دانشبنیان در این زمینه فعال شدند و ما بالغ بر هزار میلیارد تومان خدمات به این شرکتها ارائه کردیم تا زیرساختهای تولید این موتورها را افزایش دهند. پیش بینی ما این است که ظرف ۲ تا ۳ سال آینده موتورهای ۲۰ میلیون کولر با موتورهای کم مصرف جایگزین شود.
۶ همت تسهیلات برای پرداختن به اولویت های صندوق پرداخت شد
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه به اولویتهای صندوق در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: مسائل امنیت غذایی، آب و محیط زیست و انرژی به عنوان مسائل کلان انتخاب شدند. در حوزه تکنولوژی، هوش مصنوعی، میکروالکترونیک و زیستفناوری به عنوان اولویتهای صندوق تعیین شدند و نزدیک به ۶ همت تسهیلات به این حوزهها تخصیص یافت.
پلاسما و انسولین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار ارزبری دارند
وی همچنین به همکاری با سازمانها و نهادهای مختلف در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: سال گذشته، دو موضوع انسولین و پلاسما را به عنوان اولویتهای سلامت انتخاب کردیم. طبق آمار، این دو قلم دارویی نزدیک به ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار ارزبری برای کشور دارند و تأمین آنها برای مردم بسیار مهم است.
خیاطیان با تأکید بر ضرورت تأمین انسولین به عنوان یک موضوع امنیت ملی، گفت: بالاخره خون باید گرفته شود، به خارج از کشور ارسال شود و در برخی موارد ممکن است دچار خرابی شود. این مسئله از نظر امنیت ملی برای ما بسیار حائز اهمیت است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: ما در صندوق نوآوری ظرفیت خوبی در شرکتهای دانشبنیان داریم که میتوانند این مشکل را حل کنند. با فراخوانی که دادیم، شرکتهای دارای صلاحیت شناسایی و ارزیابی شدند و انشاءالله منابع خوبی را در اختیار آنها قرار خواهیم داد.
وی اعلام کرد که هدف این است که ظرف دو سال، نزدیک به ۶۰ درصد نیاز کشور به انسولین را از طریق تولید داخلی تأمین شود.
ایجاد ۵۰۰ هزار شغل در ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان
خیاطیان با بیان این مطلب که امروز بیش از ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان در سراسر کشور فعال هستند که تخمین زده میشود فروش این شرکتها به بیش از ۲ هزار همت برسد، گفت: این شرکتها نزدیک به ۵۰۰ هزار شغل مستقیم ایجاد کردهاند که عمدتاً از نیروهای تحصیلکرده در مقاطع لیسانس، فوقلیسانس و دکترا بهرهمند هستند.
وی همچنین به تأمین مالی به عنوان یکی از عوامل کلیدی رشد این شرکتها اشاره کرد و گفت: دسترسی به منابع مالی میتواند تأثیر بسزایی در توسعه شرکتهای دانشبنیان داشته باشد. در بسیاری از کشورها، نهادهای تخصصی مالی برای حمایت از فناوری و نوآوری تأسیس میشوند و خوشبختانه در ایران نیز صندوق نوآوری شکوفایی به عنوان نهاد تأمینکننده منابع مالی این حوزه از سال ۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ و با تصویب قانون جهش دانشبنیان، منابع پایداری برای صندوق نوآوری پیشبینی شد که شامل اضافه شدن ۳۰۰۰ میلیارد تومان به سرمایه این صندوق بود. همچنین، این قانون به تصویب رسید که سرمایه صندوق باید به سطح ۵۰ همت افزایش یابد.
خیاطیان با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲، اساسنامه صندوق نوآوری در دو نوبت اصلاح شده است، گفت: در اولین مرحله، سرمایه صندوق از ۱۰ همت به ۵۰ همت افزایش یافت که این افزایش سرمایه به معنای در اختیار داشتن ۵۰ همت نیست، بلکه ظرفیتی برای دستیابی به منابع مالی بیشتر است.
وی همچنین به نقش مثبت دولت در حمایت از حوزه دانشبنیان اشاره کرد و گفت: با وجود رشد شرکتهای دانشبنیان از نظر کمی و کیفی، نیاز به تأمین مالی همچنان بیشتر از این اعداد است و ۵۰ همت هنوز فاصله زیادی با ایدهآل دارد. اما رویکرد دولت در حمایت از این حوزه مناسب است و امیدواریم به زودی به این منابع دسترسی پیدا کنیم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین از همکاریهای موثر مجلس شورای اسلامی، دولت و سازمان برنامه در حمایت از شرکتهای دانشبنیان قدردانی کرد و از نقش رسانهها در ترویج و نمایش موفقیتهای این شرکتها یاد کرد.
در بخش خدمات صندوق نوآوری، خیاطیان به چهار دسته خدمات اشاره کرد: تسهیلات، ضمانتنامه، توانمندسازی و سرمایهگذاری. امروز بیش از ۹۰ خدمت در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار دادهایم که شامل شرکتهای کوچک و نوپا تا شرکتهای بزرگ فناور میشود.
همکاری نزدیک با ۱۷ بانک و ۷۰ صندوق پژوهش فناوری
وی همچنین به اهمیت شبکه همکاران تأمین مالی اشاره کرد و گفت: برای رفع نیازهای شرکتهای دانشبنیان، همکاری با شبکه بانکی، سازمان بورس و صندوقهای پژوهش فناوری ضروری است.
خیاطیان از همکاری نزدیک با ۱۷ بانک و ۷۰ صندوق پژوهش فناوری در سراسر کشور خبر داد و تأکید کرد: این همکاریها میتواند به تأمین مالی شرکتهای بزرگ و کوچک کمک کند.
بدون نظر! اولین نفر باشید