بررسی «چگونگی سرمایه گذاری برای تولید در کلیه حوزههای شهری» در شورای شهر تهران
به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز خود بررسی لایحه «چگونگی سرمایه گذاری برای تولید در کلیه حوزههای شهری» را روی میز بررسی خود قرار دادند و احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت شورای شهر...
به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز خود بررسی لایحه «چگونگی سرمایه گذاری برای تولید در کلیه حوزههای شهری» را روی میز بررسی خود قرار دادند و احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران در توضیح این لایحه با بیان اینکه لایحه تحت عنوان «توسعه مشارکتها و سرمایه گذاری برای تولید» در سه فصل برنامهها و اقدامات، رفع موانع و مشوق های سرمایه گذاری تدوین شده است، گفت: بر این اساس شهرداری تهران موظف است نسبت به ایجاد سرمایهگذاریهایی در جهت زمینه سازی لازم برای جذب سرمایه گذاری، هدایت نقدینگی و مشارکت شهروندان اقدام کند و باید شهرداری صحت و سرعت عمل را مدنظر قرار دهد و از اجرای برنامههای طولانی و زمانبر خودداری کند.
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه بررسیها در کمیسیون مربوطه نشان داد که صلاح نیست اختیارات گسترده در قالب یک لایحه به شهرداری داده شود پس تغییراتی دادیم، گفت: لایحهای که امروز بررسی میشود، بر اساس نظرات تمام کمیسیونها و اعضای شوراست و لایحه ۲۰ روز است که برای تمام اعضا ارسال و اصلاحات در لایحه اعمال شده است؛ کاش اعضا نگاهی به لایحه میانداختند، سپس انتقادات را در این جلسه مطرح می کردند.
به شهرداری و شورای شهر متأسفانه نگاهی سختگیرانه و تنگ نظرانه وجود دارد
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه باید اقدامات موثر در پی تصویب این لایحه انجام شود و یکی از بندهای این لایحه درباره مدیریت آب و برق است که اساسا با شهرداری تهران نیست، گفت: به شهرداری و شورای شهر متأسفانه نگاهی سختگیرانه و تنگ نظرانه وجود دارد مثلا روز گذشته در نمایشگاه گل بودیم که به ناگهان آب قطع شد. حالا سوال این است که چرا چنین مشکلی به وجود آمده؟ در واقع، مدیریت آب در دست شهرداری تهران نیست. مدیریت برق هم در اختیار شهرداری نیست. در شهرداری مدیریت در بخش های مختلفی وجود دارد که هیچکدام به شهرداری مربوط نیست. یا مثلا ایجاد مرکز تجارت جهانی با شهرداری نیست؛ اما در طرح جامع به این اشاره شده که انبارهای بزرگ در جنوب شهر برای ایجاد مرکز تجارت جهانی در نظر گرفته شده بود؛ البته منظور این نیست که شهرداری تجارت خانه ایجاد کند بلکه رونق بخشیدن به مرکز تجارت جهانی و راه اندازی آن مدنظر است. باید در نگارش متن دقت کرد که مشکلی ایجاد نشود.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه تصمیمگیری در خصوص موضوعات کلان نیازمند تشکیل کمیتههای تخصصی و بررسیهای عمیق است، گفت: امسال که تمرکز بر سرمایهگذاری در تولید قرار گرفته اقدام خوبی است؛ اما ای کاش برای هر یک از این موضوعات، کمیتهای تخصصی شکل میگرفت تا بررسی دقیقتری صورت گیرد؛ چراکه هر کدام از این موضوعات، ابعاد کلانی دارند که نمیتوان به صورت یکباره در صحن شورا درباره آنها تصمیمگیری کرد. به عنوان نمونه، توسعه کارهای فناوری مطرح شده؛ اما هنوز مشخص نیست که این توسعه قرار است در کدام نقاط شهر انجام شود مثلا چند سال است که درباره وضعیت بوستان ولایت صحبت میکنند و هنوز تعیین تکلیف نشده است. حالا گفته میشود بخشی از بوستان به فضای علم و فناوری اختصاص پیدا کند، در حالیکه طراحی آن اساساً دقیق و با نظر متخصصین صورت پذیرد
وی با تاکید بر اینکه قرار بود بخشهای فرسوده ای از ساصد تخریب شده و بوستانی مناسب شکل بگیرد، نه اینکه کارکرد فضای سبز به چالش بکشیم.گفت: پارک علم و فناوری با بوستانهای شهری تفاوت ماهوی دارد. نباید تصور شود که پارک علم و فناوری باید در فضای بوستانی احداث شود؛ این فضاها باید در زمینهای خالی و مناسب احداث شوند و در کل برخی از اختیاراتی که در این طرحها لحاظ میشود، نیاز به تطبیق و بررسی دارد و نمیتوان صرفاً در یک جلسه شورا درباره آن تصمیمگیری کرد. اگر صرفاً بناست بگوییم این تصمیمها در راستای مأموریتهای کلی است، پس چرا در صحن شورا مطرح میشود؟ ما نباید به اسم اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری، اقدامات شکلی و نمادین انجام دهیم و گزارشی ظاهری ارائه کنیم. ولایتمداری یعنی اینکه هر کسی در حوزه خود مسئولانه و دقیق عمل کند؛ در این صورت تولید نیز به درستی محقق خواهد شد و تصمیمگیریها احساسی نباشد و به تصویب تصمیمات عجولانه منجر نشود.
مهدی اقراریان دیگر عضو شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه ما به عملکرد شهرداری تهران اعتماد نداریم و نباید با این لایحه چک سفید به شهرداری بدهیم، گفت: باید دستورالعمل این مواردی که در لایحه آمده به شورای شهر بدهد تا تصمیم گیری شخصی نشود.
در ادامه احمد علوی نیز با تأکید بر لزوم حمایت هدفمند از تولید، گفت: در سالی که به عنوان «سال سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده، ضروری است که نقشهای شهرداری در حوزه تولید به صورت دقیق تفکیک شود و شهرداری تهران در برخی حوزهها نقش ذاتی و اصلی و در برخی دیگر نقش حمایتی دارد؛ اما باید مشخص کنیم که شهرداری در کدام بخشها با چالش مواجه است تا بتوانیم مسیر را برای ایفای نقش مؤثرتر هموار کنیم.
علوی ادامه داد: یکی از عرصههایی که شهرداری میتواند نقش حمایتگر جدیتری ایفا کند، موضوع تولید داخلی و ترویج مصرف کالای ایرانی است. باید بررسی کنیم که چگونه میتوانیم با برپایی نمایشگاهها و انجام اطلاعرسانیهای مؤثر، زمینه معرفی و عرضه این محصولات را فراهم کرده و حتی در این زمینه، چنانچه نیاز باشد، مقررات مشخصی تدوین کنیم و در حوزههای ذاتی مدیریت شهری باید زمینه تقویت و بهرهگیری از ظرفیتهای دانشبنیانها فراهم شود و در بخشهای دیگر نیز میتوان با سیاستگذاری و حمایت هدفمند، این شرکتها را در مسیر رشد و تولید بیشتر همراهی کرد.
به گزارش ایسنا، در میانه بررسی برخی از اعضا پیشنهاد برگشت لایحه به کمیسیون برای بررسی بیشتر را مطرح کردند که چمران رئیس شورای شهر تهران در واکنش به آنها گفت: اگر می خواهید، رأی بدهید که از دستور خارج شود اما آبروریزی نکنید پیشنهاد من این است که دقت کنیم و به جای صحبت کردن با هم، روی متن موضوع دقت کنیم و هوشیارانه نظر بدهیم. اینکه لایحه را به کمیسیون ها برگردانیم جز شرمندگی چیزی به دنبال ندارد. من امروز شرمنده ام.
وی با بیان اینکه نگرانی و انتقاداتی داریم گفت: ما میخواهیم کار عملیاتی انجام دهیم و نباید تبلیغاتی صحبت کنیم. مسائل را نباید با هم ترکیب کرد.
به گزارش ایسنا، نهایتا اعضای شورای شهر تهران تعدادی از لوایح را بررسی کرده، اما به دلیل تمام شدن زمان جلسه شورای شهر، ادامه بررسی بندها را به جلسه آینده موکول کردند.
انتهای پیام
بدون نظر! اولین نفر باشید