چرا به امام رضا(ع) عالم آل محمد میگویند؟
حجتالاسلام علیاکبر حاجیمحمدی در گفتوگو با ایسنا در خصوص ویژگی منحصر امام رضا(ع)، اظهار کرد: یکی از ویژگی منحصر به فرد امام رضا(ع) اشراف به علم بود، همچینن یکی دیگر از ویژگیهای امام رضا(ع) که در...
حجتالاسلام علیاکبر حاجیمحمدی در گفتوگو با ایسنا در خصوص ویژگی منحصر امام رضا(ع)، اظهار کرد: یکی از ویژگی منحصر به فرد امام رضا(ع) اشراف به علم بود، همچینن یکی دیگر از ویژگیهای امام رضا(ع) که در زمان حضور در ایران بیش از پیش ظهور و بروز داشت، مهربانی و مردمی بودن این امام همام بود.
وی گفت: امام رضا(ع) به دلیل رأفت و مهربانی بیاندازهای که داشتند در میان مردم جایگاه ویژهای کسب کرده بودند به گونهای که در نماز عید فطر وقتی امام آمدند مأمون گفت شما باید نماز را بخوانی، امام تمایل نداشتند اما با اصرار قبول کردند و گفتند به شرطی نماز را میخوانم که همانند جدم پیغمبر اقامه کنم یعنی با پا و سر برهنه در فضایی باز روی خاک و زیر آسمان، وقتی که امام حرکت کرد چنان مردم مشتاقانه آمدند که مأمون دستور داد امام برگردد و نماز را ادامه ندهد.
استاد دانشگاه آزاد قزوین با اشاره به اینکه امام رضا(ع) به امام مهربانیها معروف است، بیان کرد: ترویج معارف دین و پاسخگویی به سؤالات و شبهات از دیگر اقدامات ویژه این امام است، مردم سؤالات خود را از امام رضا(ع) میپرسیدند و امام به تمام نیازهای مادی و معنوی مردم رسیدگی میکردند و بدین گونه امام پناهگاهی برای مردم محسوب میشدند.
وی خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) با هر فردی به زبان خودش سخن میگفتند و بیان میکردند اگر امامی زبان مردمش را نداند نمیتواند حجت خدا باشد، بنابر فرمایش امام رضا(ع)، رازداری، مدارا با مردم و صبر در مشکلات سه ضلع مثلثی است که در فرایند سعادتمندی انسان سازنده و نقشآفرین است و برای زندگی در اجتماع نیز ما به این سه ویژگی نیاز داریم.
حجتالاسلام حاجیمحمدی افزود: مدارا کردن نیز از موضوعات مهمی است که امام رضا(ع) به آن اشاره کرده است چراکه انسان در زندگی جمعی ممکن است ناملایماتی ببیند چراکه فکر و سلیقه انسانها متفاوت است و در این امر ناگزیریم که با دیگران مدارا کنیم همانطور که میگویند آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است با دوستان مروت و با دشمنان مدارا.
استاد دانشگاه آزاد قزوین در پایان گفت: امام رضا(ع) اهل مدارا بودند وقتی که دانشمندان خدمت امام میرسیدند میگفتند ما شروع کنیم یا شما که امام میگفتند شما شروع کنید سؤالات را بپرسید من جواب میدهم، در صورتی که با امام از لحاظ اعتقادی مخالف بودند اما امام با تمام احترام حرفهای آنها را گوش میکردند و جواب میدادند و حتی برخی مسلمان میشدند چون حرفی مقابل منطق امام نداشتند.
انتهای پیام
بدون نظر! اولین نفر باشید