سبزی: قوانین منسوخ و متعارض، مانعی برای تولید است
حجتالاسلام محمد سبزی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه کاهش و تنقیح قوانین، صدور مجوزها را تسهیل و رونق تولید را تسریع میکند، اظهار کرد: مجلس طی دو سال گذشته قانون جامعی برای بخش کشاورزی تصویب...
حجتالاسلام محمد سبزی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه کاهش و تنقیح قوانین، صدور مجوزها را تسهیل و رونق تولید را تسریع میکند، اظهار کرد: مجلس طی دو سال گذشته قانون جامعی برای بخش کشاورزی تصویب کرده که با رفع ایرادات، بسیاری از مشکلات این حوزه را برطرف خواهد کرد.
وی افزود: تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی موضوع مهمی است که در دستور کار مجلس قرار گرفته و بررسی و تصویب شده است. هدف از اینکار رفع مشکلات ساختاری و چالشهای حوزه کشاورزی است. این قانون برای تقویت امنیت غذایی، افزایش تولید محصولات کشاورزی، حمایت از کشاورزان و رفع موانع تولید طراحی شده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، مدیریت یکپارچه زنجیره ارزش محصولات کشاورزی برای کاهش نابسامانیهای بازار و گرانی، کاهش دیوانسالاری و چابکسازی بخش خصوصی در کشاورزی، حمایت از کشاورزان با ابزارهایی مثل تامین کارت سوخت برای ماشینآلات کشاورزی، یارانه نهادهها و وام کمبهره، از موضوعاتی است که در این قانون دیده شده است.
وی کمبود آب را یکی از بزرگترین چالشهای کشاورزی در ایران دانست و گفت: اصلاح الگوی کشت و مدیریت منابع آب مثل استفاده از سیستمهای آبیاری قطرهای مورد تاکید است. همچنین فناوریهای نوین به دلیل دولتی بودن تحقیقات و تحریمها، به خوبی به دست کشاورزان نمیرسد و این قانون به دنبال حمایت از شرکتهای دانشبنیان در بخش کشاورزی است.
وی در ادامه با بیان اینکه طبق گفتهها، سالانه حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان ضایعات کشاورزی در کشور وجود دارد که این قانون میخواهد با مدیریت بهتر زنجیره تولید و توزیع، این مشکل را کمتر کند، به درآمد پائین کشاورزان نیز اشاره کرد و گفت: این قانون به کشاورزی قراردادی توجه دارد. یعنی دولت و شرکتها با کشاورز قرارداد میبندند و محصول را با قیمت تضمینی میخرند. بسیاری از کشاورزان به دلیل تحریم در این قانون دیده شده اند.
حجتالاسلام سبزی ادامه داد: در این طرح تاکید شده که دولت باید لایحهای برای الگوی کشت ارائه دهد چون بدون برنامهریزی درست، نمیشود کمبود محصولاتی مثل کلزا، سویا یا ذرت را جبران کرد. ایران در محصولاتی مثل پسته، خرما و زعفران پتانسیل صادراتی خوبی دارد و این قانون میخواهد با سرمایهگذاری، ارزآوری این محصولات را بیشتر کند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، همچنین با تاکید بر اهمیت همافزایی دستگاهها برای تحقق نامگذاری سال، گفت: شایسته است که تمامی دستگاهها برای تقویت و سرمایهگذاری در تولید گام بردارند. در این میان ارتباط مؤثر دانشگاه با بخشهای صنعت، کشاورزی و دامداری میتواند تحولآفرین باشد.
انتهای پیام
بدون نظر! اولین نفر باشید