صدرنشینی تیم دانشبنیان در چالش ملی بازیافت سرباره فولاد
به گزارش ایسنا، امروزه با افزایش تولید فولاد در دنیا، تولید سرباره نیز بهعنوان محصول فرعی فولادسازی افزایش یافته است. از طرف دیگر سربارهها با توجه به روش تولید، حاوی عناصر فلزی و ترکیبات مختلفی...
به گزارش ایسنا، امروزه با افزایش تولید فولاد در دنیا، تولید سرباره نیز بهعنوان محصول فرعی فولادسازی افزایش یافته است. از طرف دیگر سربارهها با توجه به روش تولید، حاوی عناصر فلزی و ترکیبات مختلفی هستند. بازیابی فلزات از سربارهها و بهرهبرداری از آنها هم برای منابع فلزی و هم برای محافظت از محیط زیست حائز اهمیت است. از این رو یافتن روشی بهمنظور بازیابی سرباره کوره قوس الکتریکی و عناصر فلزی بهخصوص آهن و استفاده مجدد از آنها در فولادسازی یا صنایع دیگر ضروری است. به دلیل استفاده از دمش اکسیژن در کوره قوس الکتریکی و مصرف آهن اسفنجی، سرباره شامل درصد زیادی آهن است.
با توجه به مشکلات دفع سرباره، یافتن راهحلی برای استفاده از سرباره اهمیت پیدا میکند. از طرفی مشخصات فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی سرباره کوره قوس الکتریکی با شارژ آهن اسفنجی با سرباره کوره بلند تفاوتهای اساسی دارد.
از این رو، مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران با همکاری شبکه تبادل فناوری و شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر، بهمنظور دستیابی به روشی جهت تبدیل این سربارهها به محصولات قابل استفاده در صنایع مختلف و کاهش اثرات زیستمحیطی، سلسله رویدادهای پیوند را در قالب چالشی با عنوان «استفاده بهینه از سرباره فولادسازی کورههای قوس الکتریکی» مطرح و از طرحهای فناورانه و نوآورانه در این زمینه حمایت کرد.
برگزاری این چالش با حمایت مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران، توسط شبکه تبادل فناوری بهعنوان کارگزار رسمی این مجموعه و به درخواست شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر برگزار شد. در فرآیند برگزاری این چالش پس از تدقیق تقاضا، جزئیات حمایتها و شرایط فنی (الزامات فنی، ملاحظات و شرایط طرحهای پیشنهادی برای حل مسئله، مراحل و زمانبندی اجرای چالش) مشخص شد.
فرآیند برگزاری این چالش به این ترتیب است:
شناسایی تقاضا
پیرو مذاکرات و توافقات صورت گرفته بین مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران، شبکه تبادل فناوری و شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر موضوع سرباره فولادسازی کورههای قوس الکتریکی مورد نیاز متقاضی شناسایی و صورتبندی شد.
در این قسمت بر اساس اطلاعات بهدستآمده از شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر ویژگیهای نوع تقاضا مشخص شد. بر این اساس، چالش مذکور از نظر نوع صنعت در حوزه صنایع فلزی و از نظر ویژگی در دسته توسعه فناوری قرار گرفت. در این بخش شرایط، الزامات و ملاحظات فنی- اقتصادی مورد قبول (شاخصهای پذیرش) مشخص شد.
طراحی چالش
در این بخش پس از طراحی پوستر، متن فراخوان چالش (راهنمای چالش) که بهمنظور آشنایی بیشتر شرکتکنندگان با موضوع چالش، محورهای مورد تائید چالش و حمایتهای در نظر گرفته شده برای آن مورد نیاز بود، تهیه شد. تهیه محتوای سؤالات برای دریافت طرحها که با نظر متقاضی تکمیل شد و ایجاد صفحه اختصاصی برای چالش مذکور بر روی وبسایت اتاق بازرگانی تهران جهت دریافت طرحها از اقدامات این بخش بود.
فرآیند داوری
۱۹ تیم در این چالش ثبتنام کردند که پس از غربالگری طرحها با کمک داوران و شرکت متقاضی (گلگهر)، درنهایت ۷ طرح جهت حضور در جلسه داوری منتخب شدند.
به نقل از روابط عمومی مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران، جلسه داوری طرحها در آذر سال گذشته برگزار شد و تیمهای فناور هرکدام به مدت یک ساعت زمان در اختیار داشتند تا طرح پیشنهادی خود را ارائه دهند. داوران تیمهای فناور را از لحاظ شاخصهای فنی، تولیدی، اقتصادی و پتانسیل تیم مورد ارزیابی قرار دادند. با توجه به نظرات داوران در خصوص ۷ تیم فناور، در نهایت تیم یکی از شرکتها با امتیاز ۶۷.۳۳ رتبه اول را به خود اختصاص داد. بر اساس این گزارش، امتیازدهی تنها معیار برای انتخاب نبوده و شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر به شاخصهای دیگری از قبیل نحوه تعامل و همکاری با تیمهای فناور نیز توجه داشت.
با تعیین این شرکت به عنوان شرکت برتر چالش سرباره، این شرکت طی نامهای، ۱۰۰ کیلوگرم سرباره از شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر جهت آغاز بررسیها درخواست کرد و پس از دریافت نمونه توسط تیم تحقیقاتی خود، در جلسهای درباره مسیر انجام پروژه بررسی و گفتوگو انجام گرفت و مشاورههای مورد نیاز به شرکت فناور ارائه شد. هزینه مورد نیاز برای انجام فاز اول (فاز آزمایشگاهی) طرح استفاده بهینه از سرباره کوره قوس الکتریکی شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر اعلام شد تا شرکت متقاضی در این خصوص اقدامات لازم را صورت دهد.
انتهای پیام
بدون نظر! اولین نفر باشید