عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نهم: مدیریت منابع آبی بر اساس واقعیت منابع و ذخائر آبی کشور انجام شود
سید راضی نوری در گفتوگو با ایسنا، گفت: بحران کم آبی در ایران به دلیل قرار گرفتن در جغرافیای خشک و نیمه خشک همواره وجود داشته است، اما مسئله اساسیتر این است که همتی که بخواهد این وضعیت را بهدرستی...
سید راضی نوری در گفتوگو با ایسنا، گفت: بحران کم آبی در ایران به دلیل قرار گرفتن در جغرافیای خشک و نیمه خشک همواره وجود داشته است، اما مسئله اساسیتر این است که همتی که بخواهد این وضعیت را بهدرستی مدیریت کند، کم وجود داشته است.
نماینده مردم شوش در مجلس نهم یادآور شد: تعدادی از نمایندگان مجلس دوازدهم در قالب طرحی به دنبال تفکیک بخش برق از وزارت نیرو و ادغام در وزارت نفت و تشکیل وزارت انرژی و تفکیک بخش آب از وزارت نیرو و ادغام با سازمان حفاظت از محیطزیست و تشکیل وزارت آب و محیط زیست برای مدیریت منابع آبی و آبرسانی، مدیریت فاضلاب و مقابله با بحرانهای زیست محیطی هستند.
وی در عین حال متذکر شد: اگر هدف اصلی این تغییرات، مدیریت ناترازیهای حوزه انرژی است، باید توجه داشت که این اتفاق صرفا با تغییر ساختار سازمانی محقق نمیشود به بیان روشنتر با تغییر نام و سلسله مراتب سازمانی بیآنکه تغییری در رویکردها و شیوههای مدیریتی، سیاستگذاری شفاف، استفاده از دانش نوین و ارتقای فرهنگ سازمانی اتفاق بیفتد، دردی از ناترازیها دوا نمیکند. نمونه این تجربه نیز در ادغام وزارت صنایع و معادن و وزارت بازرگانی یا ادغام وزارت راه و ترابری و وزارت مسکن و شهرسازی است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نهم اداره منابع آبی در دوران خشکسالی را چالش اساسی کشور برشمرد و گفت: اداره منابع آبی در دوران خشکسالی مسئله بسیار مهمی است که کمتر مورد توجه جدی مسوولان قرار گرفته است. ۸۵ درصد زمینهای زراعی به صورت غرقابی آبیاری میشود. این نوع آبرسانی به زمینهای کشاورزی به خصوص در استانها و مناطق خشک کشور مثل استان خوزستان و شهرهای متعدد این استان موجب شدت گرفتن تبخیر آب و کاهش شدید راندمان آب در زمینهای زراعی شده است.
نوری ادامه داد: در کنار شیوه آبیاری، الگوی کشت نیز اهمیت زیادی دارد؛ به بیان روشنتر در بخش آب زراعی هم شیوه آبیاری و هم کشت محصولات متناسب با منابع آبی باید اصلاح شود. مثلا کشت صیفیجات و شالیجات که محصولات آببری به شمار روند نباید در استانهای با آب و هوای خشک و کم بارش، انجام شود.
نماینده مردم شوش در مجلس نهم فرهنگسازی برای استفاده بهینه منابع آبی کشور در دو حوزه آب شرب و آب زراعی یادآور شد و گفت: صرف نظر از قانون و مجریان قانون در بخش مصرف نیز نیازمند رویکردها و رویهها هستیم. نیازمند همراهی مردم در مصرف آب شرب و آب زراعی، کشاورزی و صنعتی هستیم. این اتفاق زمانی میافتد که دستگاههای مسوول برای آن برنامهریزی کنند یعنی علاوه بر اصلاح شبکههای فرسوده انتقال آب باید شیوههای مصرف آب در بخش کشاورزی، زراعی، صنعتی و خانگی نیز اصلاح شود. مدیریت منابع آبی باید بر اساس واقعیت منابع و ذخائر آبی کشور انجام شود. به طور مثال در بخش زراعی و کشاورزی باید نوع بذری بکار گرفته شود که منطبق با الگوی کشت هر منطقه باشد.
وی پیشنهاد داد: انتقال صنایع آببر از مناطق خشک به مناطق معتدل، اصلاح الگوی کشت، مدیریت منابع آبی و سدسازی مبتنی بر نیاز استانها به برق یا تامین آب زراعی، همه همه باید براساس طرح آمایش سرزمینی انجام شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نهم استفاده از تجربیات کشورهای با آب و هوای مشابه ایران را یک ضرورت دانست و گفت: چه اشکالی دارد که ما هم همانند برخی کشورهای عربی تصفیه خانهها و آبشیرینهای عظیم را با رعایت استانداردها در سواحل دریای عمان و خلیجفارس و دریای خزر نصب کنیم تا بتوانیم آب شرب و زراعی مورد نیاز استانهای کم بارش را تامین کنیم؟ در برخی از این کشورها آب شور خلیجفارس به حدی با کیفیت تسویه میشود که تولید گندم در آنها با افزایشهای چشمگیر همراه شده است.
نوری در پایان یادآور شد: گفتن این پیشنهادات شاید در حرف ساده باشد اما عملیاتی کردن آنها نیازمند همت و همدلی جدی دستاندرکاران و مردم است.
انتهای پیام
بدون نظر! اولین نفر باشید