هدف گذاری «آبخوان داری» در سطح ۲۰ میلیون هکتار از اراضی کشور
اقتصادآنلاین؛ گروه استان ها- «حمید نوری» روز چهارشنبه در بازدید از حوضه آبریز معرف زوجی شهرستان طالقان افزود: این مهم از الزامات قانونی مندرج در برنامه پنجساله هفتم توسعه (۱۴۰۳–۱۴۰۷) در حوزه منابع طبیعی است.
وی یادآور شد: همچنین سازمان منابع طبیعی مکلف به کاهش ۲۰ درصدی کانونهای بحرانی فرسایش بادی و افزایش پوشش حفاظتی مراتع و جنگلها به میزان ۲۰ درصد شده است.
نوری افزود: حوضه آبخیز معرف زوجی طالقان با توجه به ظرفیتهای ویژه خود، میتواند در تحقق این اهداف ملی، نقشی کلیدی ایفا کند.
وی همچنین از پیگیریهای انجامشده برای ایجاد نخستین پارک تغییر اقلیم کشور در این منطقه خبر داد و بر ضرورت حمایتهای ملی و استانی برای نهاییسازی این پروژه تاکید کرد.
در ادامه معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، با اشاره به ضرورت توجه به حکمرانی مشارکتی در حوزه منابع طبیعی، اضافه کرد: یکی از ارکان کلیدی نظام حکمرانی منابع طبیعی، جوامع محلی هستند و مشارکت فعالانه آنها در تصمیمگیریها و اجرای برنامهها، الزامی اجتنابناپذیر است.
حسن وحید افزود: تحقق سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در زمینه مدیریت یکپارچه منابع طبیعی، مستلزم عبور از بخشینگری و بهرهگیری از ظرفیت تمامی ذینفعان و نهادهای مرتبط است
وی گفت: حوضههای آبخیز مانند معرف زوجی، میتوانند بستر مناسبی برای آزمودن الگوهای موفق ملی و استانی در این راستا باشند.
در ادامه بازدید «اصغر بیات» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با اشاره به شرایط ویژه استان گفت: عواملی همچون توسعه جادههای مواصلاتی بهویژه در شاهراه ارتباطی ۱۴ استان کشور، وقوع سیل و زمینلغزش در مناطق حساس، تراکم بالای جمعیت، مهاجرپذیری، پدیده فرونشست در دشتها، و وجود حوزههای آبخیز بالادست با شیب تند و ویژگیهای خاص زمینشناسی، از جمله تهدیدات جدی برای استان البرز محسوب میشوند.
وی افزود: در کنار این عوامل، تغییر اقلیم، افزایش دمای زمین و الگوهای جدید بارندگی نظیر بارشهای شدید و کوتاهمدت، نیاز به اجرای پروژههای جامع آبخیزداری را دوچندان کرده است. خوشبختانه طی سالهای اخیر اقدامات مؤثری در این راستا انجام شده است.
بیات در پایان خاطرنشان کرد: دستیابی به توسعه پایدار و تضمین پایداری سرزمین در گرو اجرای مدیریت جامع حوزههای آبخیز است که این امر نیازمند مشارکت فعال جوامع محلی، همکاری نهادهای اجرایی و تخصیص اعتبارات لازم است.
انتهای پیام/
بدون نظر! اولین نفر باشید