تعریف ۱۸۳ پروژه پژوهشی جایگزین سربازی در مدت ۶ ماه
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، رویداد تخصصی «تأثیر علومانسانی در اقتصاد دیجیتال با رویکرد بازگشت متخصصان و کارآفرینان» با معرفی طرح مشترک «فناپرج» در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در این نشست، جمعی از صاحبنظران و فعالان این حوزه، دیدگاههای خود را درباره بازگشت متخصصان و کارآفرینان حوزه علومانسانی و پیوند آن با اقتصاد دیجیتال ارائه کردند.
سیدعلی حسینی، معاون دفتر توسعه روابط علمی و سرمایهانسانی سازمان توسعه همکاریهای بینالمللی، بر ضرورت نقشآفرینی شرکتهای خصوصی در زمینه پیوند علومانسانی با صنعت و اقتصاد دیجیتال تأکید کرد و افزود: همکاری بخش خصوصی با متخصصان و کارآفرینان میتواند بستری مؤثر برای حل مسائل اساسی کشور فراهم آورد.
حسینی، به تمرکز پلتفرم «کانکت» بر تسهیل ارتباط میان متخصصان ایرانی خارج از کشور و نهادهای علمی و فناورانه داخلی اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۹۳ تمرکز ما صرفا بر بازگشت فیزیکی نبوده بلکه بر ایجاد ارتباط مؤثر با متخصصان و کارآفرینان، صرفنظر از محل اقامتشان، تأکید داشتهایم.
وی از طرح فناپرج بهعنوان نمونه موفق همکاری بخش خصوصی در این مسیر یاد کرد و گفت: مأموریت ما طراحی سازوکارهایی برای همکاری با متخصصان ایرانی خارج از کشور است؛ در این مسیر، دولت نقش تسهیلگر دارد.
مدیر پلتفرم کانکت در ادامه افزود: طی ۱۰ سال گذشته حدود ۱۴ هزار نفر به شبکه کانکت پیوستهاند و توانستهایم در قالب پروژههای پژوهشی، برخی از موانع مانند موضوع نظام وظیفه را نیز برطرف کنیم. بهعنوان نمونه، در مدت ۶ ماه ۱۸۳ پروژه پژوهشی جایگزین خدمت سربازی برای متخصصانی که در شرکتهای بزرگ بینالمللی فعالیت داشتهاند تعریف شد.
بدون نظر! اولین نفر باشید