تئوریهای آزمایشگاهی درباره شیوع کرونا بار دیگر مورد حمایت ترامپ قرار گرفت
به گزارش ایسنا، کاخ سفید مطالب وبسایتهایی را که در سالهای شیوع کرونا اطلاعاتی درباره کووید و دستور آزمایش نوشته بودند، اصلاح و به آنها دستور داد تا مطالب مربوط به شیوع این بیماری از یک آزمایشگاه در...
به گزارش ایسنا، کاخ سفید مطالب وبسایتهایی را که در سالهای شیوع کرونا اطلاعاتی درباره کووید و دستور آزمایش نوشته بودند، اصلاح و به آنها دستور داد تا مطالب مربوط به شیوع این بیماری از یک آزمایشگاه در ووهان چین را منتشر کنند.
به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، صفحه جدید در وبسایتهای Covid.gov و Covidtests.gov پستی را با عنوان «انتشار آزمایشگاهی» و با تصویری از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا منتشر کردند.
پیشتر این وبسایتها مطالبی از دکتر «آنتونی فائوچی» منتشر کرده بودند مبنی بر اینکه انتشار این ویروس، از بازار سنتی ترهبار در چین «نادرست» است. این وبساتها اعلام کردند که ووهان محل استقرار مهمترین آزمایشگاه تحقیقاتی چین درباره ویروس سارس است اما سطوح امنیت بیولوژیکی کافی ندارد.
در مطلب جدید منتشر شده در این وبسایتها همچنین آمده است، محققان در این آزمایشگاه نشانههای مشابه کرونا را پیش از آنکه این ویروس در یک بازار محلی کشف شود، در خود داشتند.
وبسایتهای مذکور همچنین نوشتند: «تحقیقات درباره منشا طبیعی انتشار ویروس سارس-کووید-۲ که بارها توسط مسئولان بهداشت عمومی و رسانهها برای بیاعتبار کردن تئوری نشت آزمایشگاهی به کار برده شده، از سوی فائوچی برای متقاعد کردن اذهان عمومی استفاده شده است.»
اما ترامپ بارها در دور اول ریاست جمهوری خود و حتی پس از آن از تئوری نشت آزمایشگاهی حمایت و از فائوچی که مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای ویروسی تا ۲۰۲۲ بود، انتقاد کرد.
کرونا اواخر ۲۰۱۹ در ووهان چین شیوع یافت و بعد به سرعت در بازه زمانی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ در سراسر جهان گسترش پیدا کرد تا اینکه واکسنی برای آن ساخته شد.
البته که هنوز منشا اصلی این ویروس کشنده در میان جامعه اطلاعاتی آمریکا محلی از بحث و اختلاف نظر است و این ادعا مطرح میشود که دولت چین با تحقیقات بینالمللی در این باره همکاری نداشته است.
چهار آژانس اطلاعاتی آمریکا حامی تئوری انتقال بیماری از طریق حیوان هستند.
آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به سی.آی.ای به این نتیجه رسید که این پاندمی به احتمال زیاد ناشی از نشت آزمایشگاهی است. اف.بی.آی و وزارت انرژی آمریکا بروز یک اتفاق ناگوار آزمایشگاهی در ووهان را منبع احتمالی ویروس کرونا میدانند که به جان باختن بیش از ۲.۲ میلیون آمریکایی و بیش از هفت میلیون نفر دیگر در جهان منجر شد.
بحثها درباره منشا کرونا در این چند ساله اخیر به شدت سیاسی شده است. ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود پکن را مقصر میدانست و آن را «ویروس چینی» نامید درحالیکه دموکراتها گفته بودند، کاخ سفید ترامپ تلاش میکند تا توجهات را از مدیریت پاسخ به این بحران پاندمی منحرف کند.
اصلاحات انجام شده در وبسایتهای دولتی آمریکا همچنین از سازمان بهداشت جهانی بابت نحوه رسیدگی به پاندمی و همچنین از «اندرو کومو»، فرماندار سابق نیویورک بابت پیشنهاد انتقال مبتلایان به خانه سالمندان انتقاد کرده و آن را «قصور پزشکی» دانسته است.
انتهای پیام
بدون نظر! اولین نفر باشید