رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع): مداحان کلام خود را با معارف دقیق دینی پیوند بزنند
آیتالله محمد جواد فاضل لنکرانی، در آیین تکریم و بزرگداشت دو پیر غلام و مداح بااخلاص اهلبیت(ع)، حاج غلامرضا سازگار و حاج رضا عاصی، که شامگاه گذشته(۲۹ فروردین) به همت هیئت خادمالرضا(ع) در مرکز فقهی...
آیتالله محمد جواد فاضل لنکرانی، در آیین تکریم و بزرگداشت دو پیر غلام و مداح بااخلاص اهلبیت(ع)، حاج غلامرضا سازگار و حاج رضا عاصی، که شامگاه گذشته(۲۹ فروردین) به همت هیئت خادمالرضا(ع) در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، با اشاره به جایگاه بیبدیل ولایت اهلبیت اظهار کرد: هیچ ارزشی در عالم پس از ذات اقدس الهی به اندازه نعمت ولایت اهمیت ندارد و شیعیان باید قدردان این نعمت عظیم باشند.
وی با بیان اینکه شیعه بودن و ولایی بودن، برگزیدگی از جانب خداوند متعال است، افزود: حضرت علی بن ابیطالب(ع) فرمودهاند، خدای علیم بر زمین نظر افکند و ما را انتخاب کرد و شیعیانی را برای یاری ما برگزید که در شادی ما شاد و در حزن ما محزون هستند.
فاضل لنکرانی با اشاره به مفهوم «کلمةالله» در منابع دینی، امام حسین(ع) را کلمه تام خداوند دانست و تصریح کرد: در زیارت اصحاب امام حسین(ع) نیز میخوانیم که شما یاوران کلمه تامه الهی بودید و این نشان از جایگاه متعالی امام و یاران ایشان دارد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار تأکید کرد: تمامی انبیا، وحی الهی و قرآن، کلمةالله هستند اما در میان همه این کلمات، چهارده معصوم(ع) کلمه تام الهیاند که تجلی کامل کلمات تکوینی و تشریعی خداوند هستند و وجود آنان، انسان را به یاد خداوند میاندازد.
وی با تأکید بر اینکه «کلمه تام» شاهد اعمال انسانهاست، تصریح کرد: در عصر حاضر، وجود مقدس امام زمان (عج)، مصداق بارز کلمه تام الهی است که هیچ موجودی در عالم به مقام ایشان و سایر معصومان نمیرسد و برای آنان جایگزینی وجود ندارد.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به وظیفه مهم خطبا، مداحان و شعرا در مجالس حسینی بیان کرد: مجالس اهلبیت(ع) باید محل تقویت اعتقادات شیعی باشد و مداحان و شعرا وظیفه دارند، کلام خود را با معارف دقیق دینی پیوند بزنند و در مسیر رضایت الهی گام بردارند.
وی با انتقاد از برخی رویکردهای نادرست در عرصه مداحی گفت: نباید مداحی، ابزار نمایش و بازیگری شود و مداحان باید از دامن فساد، نسل جوان را به دامان اهلبیت(ع) بازگردانند و اگر کلامی از زبان مداحی خارج شود که موجب رنجش دل ائمه اطهار گردد، این عمل جبرانناپذیر است.
فاضل لنکرانی با اشاره به شخصیت ممتاز حاج غلامرضا سازگار گفت: مجموعه شش جلدی «نخل میثم» از آثار فاخر ایشان است که در آن حتی یک بیت مغایر با آیات و روایات یافت نمیشود و این سطح از دقت و التزام به منابع، نشان از کار والای ایشان دارد.
وی با تجلیل از حاج رضا عاصی از مداحان پیشکسوت نیز عنوان کرد: مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی بیان کرد در عرصه مرثیهخوانی، نظیر ایشان را ندیدهام و باید از چنین چهرههایی تجلیل شود و آنها را الگوی مداحان جوان قرار دهیم.
وی تأکید کرد: امروزه برخی مداحان، تربیت شده منابر علمای دین نیستند و همین امر موجب بروز خطاهایی در محتوا و اجرا شده است و اگر امثال استاد سازگار به این جایگاه رسیدهاند، به سبب نشستن بر پای درس بزرگان و استادان این فن بوده و مرحوم مولوی که از مفاخر قم در عرصه ستایشگری بوده نیز، در جلسات تفسیر آیتالله زاهدی تربیت یافته بود.
وی تصریح کرد: مداحان نباید به دنبال خلق جملاتی خاص برای جلب توجه باشند، بلکه باید چنان سخن بگویند که رضایت خداوند متعال را جلب کنند و اگر مداح در مسیر اعتقادی حرکت کند، مورد عنایت اهلبیت(ع) قرار خواهد گرفت.
فاضل لنکرانی در پایان با ابراز خرسندی از برگزاری این مراسم تجلیل، اظهار کرد: هیئت خادمالرضا در این کار ارزشمند پیشقدم شد و امیدواریم چنین اقدامات فرهنگی ادامه یابد تا مداحان اصیل بهعنوان الگوهای واقعی به نسل نو معرفی شوند.
انتهای پیام
بدون نظر! اولین نفر باشید